městský dům

Řadový městský dům na výrazně hloubkové parcele, která je zakončena zbytkem hradební zdi a opevňovacího valu. Hlavní fasáda dvouosá, světle modrá s bílými arch. doplňky. Horizontální členění - kamenný sokl, profilovaná kord. římsa nad přízemím, krytá shora prejzy, další nad 1. p. subtilní, vysoce plastická korunní římsa s původní profilací nad 2. p krytá prejzy - nese zvlněný barokní štít, dělený čtyřmi pilastry (dva na krajích a dva uprostřed) s římsovými hlavicemi s dekorem závěsů, ve středním poli štukový ornament – šestiboký s projmutými hranami, zakončenými volutkami. Přízemí prolomeno dvěma pravoúhlými otvory - vpravo novodobý výkladec, vlevo dveře v profilovaném pískovcovém ostění (dveřní výplň současná ostění z konce 19. st. – rámové dvoukřídlé dveře se čtyřmi vpadlými zrcadly na každém křídle, klapačka hladká, završeno neděleným zaskleným nadsvětlíkem). Okna pravoúhlá, šestitabuková, v 1. p. v lištových šambránách s ušima ve všech rozích, u horních uší s kapkami, ve 2. p. stejné rámování, jen subtilnější. Pod korunní římsou umístěna kordon. římsa, předělená oválným okénkem s profilací a stylizovaným akantem na spodním okraji. Zadní průčelí – zelený nátěr, dvouosé, bez arch. Členění, zakončeno trojúhelným štítem, Okna šestitabulková hladce ve fasádě, nová výplň vstupu v pravé ose přízemí, ve štítu dvě malá čtvercová čtyřtabulková okénka. Dvorek částečně dlážděný, částečně vegetace. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, kryta plechem, ve středu dispozice nad schodištěm zasklený světlík, krovní konstrukce vaznicová, novodobá - 1964.