městský dům

Dvoupatrový městský dům na hloubkové parcele, s dvouosou fasádou okrové barvy s arch. doplňky v tmavějším tónu, v jižní frontě náměstí. Přízemí prolomeno dvěma pravoúhlými otvory bez arch. rámování, vpravo eklektické dvoukřídlé dveře vstupu – děleny na tři pole – pravá část se dvěma poli tvoří otevíravé křídlo a levá je pevná, podle členěna zrcadly s diamantovou výplní, hladká klapačka s hlavicí s diam. motivem, nadsvětlík dělen do tří tabulek (střední úzká). Vlevo novodobý výkladec kombinovaný s dveřmi (hladké profily a zasklení velkými tabulemi. Nad přízemím plochá kordonová římsa, pod okny 1. p. profilovaná parapetní římsa, nad okny 2. p. profilovaná kordonová římsa, fasádu završuje bohatě profilovaná korunní římsa, krytá prejzy, nad kterou se zvedá čtyřetážový volutový štít, završený koulí na stylobatu. Etáže odděleny profilovanými římsami, v ploše doplněny v každém úseku plochými krátkými pilastry s římsovými hlavicemi (ve spodních dvou částech sdruženými). Okna zasazena do profilovaných štukových ostění s profilovanými přímými suprafenestrami, čtyřtabulkové výplně. Okna do atiky zasazena do fasády hladce, malá se čtyřtabulkovými výplněmi. Okraje fasády přes 1. a 2. p. zpevněny štukovým armováním. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí. Zadní fasáda: V přízemí vedle nehodnotného přístavku novodobé trojdílné okno, v patře vlevo dvojice novodobých šestitabulkových jednoduchých oken, nad nimi v mezipatře shodné okno, vpravo novodobé okno s předokenní žaluzií, ve druhém patře vlevo drobné dvoukřídlé okénko, vpravo pár novodobých čtyřtabulkových oken. INT: Interiér z větší části nezpřístupněn, v přízemí chodba a prostory pod segmenty na traverzách, zdobné litinové zábradlí schodiště secesního tvarosloví.