městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele, obrácený do Perštýnského náměstí dvěma okenními osami. Fasáda světle okrové barvy, architekt. detaily bílé. Přízemí prolomeno dvěma otvory, které vznikly při secesní úpravě a spojuje je masivní kamenné profilované ostění – vpravo široký výkladec se segmentovým záklenkem, vlevo vstup do domu se záclonových záklenkem, na jehož profilaci navazuje oválné rámování reliéfu štukového reliéfu sv. Jiří zabíjejícího draka, v horní části rámovaného suchými větvemi, na kterých sedí ptáci. Výplně nepůvodní. Nad přízemím probíhá kordonová profilovaná římsa, nad ní pouze oplechovaná parapetní římsa oken 1. p. – ta mají výplně dělené na 4 x 3 tabulky a jsou osazena do velkých raně renesančních terakotových ostění s přímou suprafenestrou s motivem listovce. Mezi okny v oválném vavřínovém věnci se stuhou štukové domovní znamení – malina. Okna 2. p. dvoukřídlá osmitabulková, zasazená v profilovaných šambránách s kapkami po stranách, na profilovaných parapetech. Završena na bocích segmentově a ve středu hrotitě vypjatou profilovanou suprafenestrou, pod kterou je nepravidelné vystouplé zrcadlo nadokenní výplně, zakončené pod suprafenestrou volutami. Patra na krajích fasády svazují pilastry s korintskými hlavicemi, které přes triglyfové náběhy podpírají korunní římsu, profilovanou, krytou shora prejzy, v centru fasády segmentově vypjatou nad oválné okénko s volutovou šambránou. Fasádu završuje barokní volutový trojdílný štít – střední část zakončená stykem dvou volut s čučkem, boční části nižší zakončeny vždy úsekem římsy s volutou směrem do středu. Okraje částí podepřeny hladkými podloženými pilastry s nevýraznými římsovými hlavicemi. Další části domu pro REI nezpřístupněny – popis viz evidenční list nemovité památky (1989, ing. Novotná).