městský dům

Dvoupatrový řadový dům na lichoběžné parcele. Do Kostelní ulice se obrací pozdně barokně – klasicistní fasáda s nátěry v zelené barvě a arch. doplňky v šedé. Přízemí je prolomeno dvěma vstupními otvory s lištovým ostěním se zaoblenými horními rohy a v nich vloženým segmentovým záklenkem. V pravém otvoru osazeny dveře z konce 18. stol. – jednokřídlé z diagonálně seskládaných latí, s originálním kováním a spoji s kulatými hřeby (kování a systém závor zachován i na vnitřní straně). Nade dveřmi štukový reliéf s číslem domu. V levém otvoru dvoukřídlá krámská vrata s vpadlými výplněmi a masivním kováním. Přízemí odděleno plochou horizontální lizénou. Okna pater v plochých ostěních, ve 2. p. s ušima, výplně šestitabulkové, osazené na líci fasády, venotvíravé. Nad ostěními jsou v místě suprafenester štukové reliéfy stuhy. Nad střední osou 1. p. je v suprafenestře reliéf obrazu Panny Marie s děťátkem, nesený po boku anděly. 2. p. členěno lizénami – na okrajích fasády i mezi osami. Na okrajích fasády jsou zakončené jehlancovitými stříškami, u kterých začínají voluty pozdně barokního štítu. Štít je završen do špičky vypjatým zvlněným nástavcem, ve středu prolomeným oválným okénkem a doplněným štukovým reliéfem sv. Floriána (postava s malými nožičkami vylévá vědro vody na domek). Zadní průčelí tříosé se zelenou omítkou – v pravé ose velká okna dělená do šesti tabulek, v levé a střední ose v patrech malá čtyřtabulková okénka. V přízemí v levé ose novodobá zárubeň i dveřní výplň. 2. p. nad oplechovanou římsou mírně ustupuje. Dvorek zatravněn. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím, krytá bobrovkami, krov vaznicový se stojatou stolicí, půda kryta půdovkami.