městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele s tříosým průčelím do ulice Kostelní (krajní osy v patrech jsou sdružené). Fasáda v krémové barvě se šedo-zelenými architektonickými detaily. Přízemí pokryto pásovou rustikou a prolomeno třemi portály s lištovým ostěním, segmentovým záklenkem a zvýrazněným klenákem ve vrcholu. Pravé ostění má zachované závěsy na krámské vrata, je ve spodní části zaslepeno a v horní je osazeno šestidílné okno. Střední osa má zachované dvoukřídlé rámové dveře s původním kováním (z vnitřní strany krabicový zámek) a klikami a historickým madlem z kulatého kovového profilu v levé části ostění. Pravé ostění vyplněno výkladcem a zvenčí uzavíratelné novodobými krámskými vraty. Nad přízemím probíhá plochá kordonová římsa s jedním ústupkem na spodním okraji. Okna pater členěna shodně do T, osazena na masivní profilované parapety do lištových ostění. Patra oddělena kordonovou římsou stejného typu jako předchozí, fasádu zakončuje masivní korunní římsa s deskovým základem. Zadní průčelí domu čtyřosé (pravá krajní osa sdružená), zakončené trojúhelným štítem. Levý okraj fasády mírně vylomen z čela. Barva fasády bílá se šedými arch. detaily. Okna dvoukřídlá, šestitabulková osazená do plochých šambrán. Dvorek přístupný ve 3. ose přízemí novodobými dvoukřídlými dveřmi. Dvůr s nehodnotnými přístavky, částečně zatravněn. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, krovní konstrukce vaznicová, krytina tašky bramac.