sýpka

Velká třípodlažní budova sýpky se nachází v jihovýchodním nároží usedlosti. Je to masivní zděná budova obdélného půdorysu, orientovaná podélnou osou ve směru východ - západ a završená výraznou valbovou střechou s námětky a drobnými pultovými vikýřky. Sýpka má dva vstupy, jeden z návsi a jeden ze dvora. Fasády sýpky jsou hladce omítané, završené profilovanou korunní římsou. Stěnu člení lisenové rámce s vykrojenými rohy, které ohraničují jednotlivá okenní pole. Základní plocha stěny má světle okrový, krémový odstín, liseny jsou modrošedé. Podélné fasády (jižní a severní) mají čtyři osy, užší východní fasáda má jednu osu. Úzká ležatá větrací okénka mají ve všech patrech stejnou velikost a stejné kamenné ostění s rytou obvodovou linkou a obloukově probranými horními rohy. Jižní vstup do sýpky umístěný v přízemí, v nejzápadnější ose návesní fasády má kamenné ostění obdobného charakteru jako okna a barokní jednokřídlé dveře svlakové konstrukce s dekorativním kosočtverečně skládaným vnějším pláštěm pobíjeným kovanými hřeby. Severní vstup je umístěn rovněž v přízemí v nejzápadnější ose dvorního průčelí a má formu pozdně gotického sedlového portálku s kamenným ostěním - jehož překlad je posunut výš na cihlovou vyzdívku. Vstup má svlakové jednokřídlé dveře s vodorovně pobíjeným pláštěm a dřevěným zámkem. Ve druhé ose od východu je v místě okna druhý sedlový žulový portálek, z větší části zazděný. Špýchar má dřevěné stropy a barokní krov s ležatou stolicí. Střecha je kryta starými (klasicistními) pálenými taškami - bobrovkami.