dům - zadní trakt

Jednopatrový zadní dům (pův. čp.19), oddělený od předního malým dvorkem. Dvorek u západní hrany parcely vymezuje jednoduchá stěna s římsou s jedním ústupkem a krytinou z prejzů na koruně zdiva. Na ni navazuje čtyřosé boční průčelí zadního domu, které je členěno obdobně jako zadní průčelí do Wernerova nábřeží – v přízemí má kvádrovou bosáž a okna v hladkých šambránách, následuje profilovaná kordonová římsa a na ni navazující horizontální lizéna. Okna patra jsou zasazena do hloubky špalet s plochými šambránami a oddělena lizénami, které jsou zakončeny na profilované korunní římse. Nad římsou ze střechy vystupuje dvouosá nástavba. Zadní průčelí má jen jednu osu – je prolomeno v přízemí vchodem do domu (další je také na boční fasádě, oba mají nepůvodní výplně jednokřídlých dveří).