dům usedlosti

V jádře patrně pozdně středověký přízemní obytný dům, na který kolmo navazuje objekt stájí. Dům je objektem trojdílné dispozice, který byl bohužel zcela změněn několika fázemi přestaveb ve druhé polovině 20. století. Z původní dispozice se kromě částí obvodového zdiva dochovala pouze klenutá komora v zadním dílu domu. Výraznější zachování původních konstrukcí je možné předpokládat v objektu stájí. Dům má dnes podobu patrové stavby se sedlovou střechou, ke kterému je ze západní strany připojen kubický přístavek s pultovou střechou. Při nedávné rekonstrukci byl dům revitalizován a kromě nahrazení původních brizolitových omítek omítkami bílými byla také náznakově revitalizována starší podoba jižního, štítového průčelí - to je trojosé a členěné obloučkovými lisenovými rámy, které vymezují jednotlivá okenní pole (okna jsou dále lemována abstraktním náznakem římsy a parapetu). Základní plocha je zde světle modrá, rámující útvary jsou bílé.