napájecí stoka z Rosenauerovy nádrže

Napájecí stoka z Rosenauerovy nádrže, se skládá ze dvou částí – z umělé stoky od Rosenauerovy nádrže, parc.č. 839/1 (část), jež se spojuje s potokem Světlá a z upraveného úseku potoka Světlá, parc.č. 1276/1, jež se napojuje na vlastní plavební kanál. Úsek koryta umělé stoky je dlouhý cca 55 m a v úseku od hráze nádrže má stěny vyzděny z větších kamenů, v nižší části úseku bylo při stavbě použito plochých kamenných desek. Dno je v horní části vyloženo nepravidelnou kamennou dlažbou do dřevěných roštů, v úseku kde stěny tvoří kamenné desky jsou i ve dně použity tesané kamenné desky s délkou na celou šířku stoky. Kamenné zdi v horní části jsou téměř v celé délce silně poškozeny a zříceny do koryta, dolní část stoky je v celkem dobrém stavu, pouze u menšího počtu kamenných desek došlo k jejich vyvrácení a některé chybějí. V ústí napájecí stoky s potokem Světlá je rozsáhlá břehová a dnová nátrž způsobená erozí. Úsek upraveného potoka Světlá mezi stokou a samotným plavebním kanálem je dlouhý cca 75 m, V tomto úseku je potok upraven, před vtokem do plavebního kanálu se rozšiřuje, jeho stěny jsou obloženy velkými plochými lámanými kameny a jsou v poměrně dobrém stavu, dno vyloženo kamennou dlažbou a mírně zaneseno pískem.