finanční úřad

Jednokřídlý navazující objekt bývalého finančního úřadu je desetiosý, z boku tříosý, s uplatněním středových chodeb, které v patrech protínají budovu podélně, po jejichž stranách jsou řazeny místnosti učeben a kabinetů. Okna chodeb jsou větší téměř čtvercová, devítitabulková (ve spodní vrstvě s představenou trubkovou zábranou), pouze přízemní okno je šestitabulkové na ležato, jako ostatní okna budovy. Fasádní fronty jsou řešeny zrcadlově – u krčku je vysazen schodišťový rizalit, obložený většími keramickými deskami okrovo-oranžové barvy. Obklad běží v několika řadách i pod plochou střechou a v pruhu za posledním oknem po vnějších bocích fasád. V základní ploše mezi okny leseny. V schodišťovém rizalitu 7 pater obdélných oken z luxferů nad představenou částí spojovacího krčku (vzadu další dvě vrstvy). Uvnitř se uplatňuje konstruktivistický přístup – stropní překlady rastrují stropy místností a chodeb, stěny jsou členěny hranolovými podpěrami mezi okny. Překlady jsou nad podpěrami šikmo zesilovány, vytvářejí modernizující, jednostranné hlavicovité náběhy. Kromě schodiště historické detaily nezachovány.