sýpka

Na objekt maštale navazuje objekt sýpky. Oba objekty jsou však navzájem odděleny asi 15 metrů dlouhou prolukou, která tvoří vjezd do areálu dvora. Sýpka je barokního původu, zděná z opuky, štíty v úrovni patra jsou cihelné. Mladší část objektu má betonovou podlahu, stropy trámové. Tyto trámy jsou ve střední části uloženy na dvou průvlacích podpíraných svislými sloupky. V části starší pak je podlaha stejně jako stropy dřevěná prkenná. Stropní trámy jsou uprostřed podepřeny jedním průvlakem uloženým na třech zdobených dřevěných sloupcích. Po dřevěném žebříkovém schodišti vystoupíme do patra, kde se opakuje tentýž interiér jako v přízemí. Výše potom je půdní prostor. Krov tvoří vaznicová soustava nesená ležatou stolicí. Krytina byla původně břidlicová, dnes je k zastřešení použit vlnitý eternit. Objekt je částečně podsklepen,sklep však nepřístupný. Objekt sýpky je zastřešena sedlovou střechou. Severní a jižní průčelí objektu je členěno malými nízkými okenními otvory, typickými pro budovy hospodářského charakteru. V jižním průčelí jsou kromě toho umístěny ještě tři vstupní otvory v pískovcovém, lehce profilovaném ostění, z nichž dva mají nadpraží obloukové, nízce klenuté, třetí pak nadpraží rovné. Východní štítové průčelí má v 1. a 2. patře vždy po dvou otvorech nízkých jako v průčelí S a J, výše potom se nachází několik otvorů úzkých, sloužících k větrání. Přechod zdi štítu a střechy objektu je řešen římsou profilu lysis. Před štít je přestavěn novodobý dřevník. Západní štítové průčelí tvoří až do úrovně hlavní římsy zdivo kamenné, výše pak zdivo z pálených cihel. Nachází se zde celkem 7 nízkých okenních otvorů vyplněných mřížemi, přechod mazi zdí a střechou opět řešen římsou profilu lysis. K průčelí přistavěna novodobá kůlna dřevěné konstrukce, krytá vlnitými eternitovými šablonami.