kostel sv. Petra a Pavla

Kostel sv. Petra a Pavla z období kol. r. 1680, barokní, orientovaný průčelím ke vsi, která se rozprostírá pod ním. Jeho podélná, z kamene vyzděná loď, má půlkruhové kněžiště a rozměr 14 x 7 m. Před vchodem je obdélníkový přístavek - předsíňka z konce 19. století. Nad hlavní římsou, která obíhá kolem celé budovy, je výrazný štít, ukončený rovnoramenným lichoběžníkem. Pole pod ním se zaobleně rozšiřuje do obou stran, kde je zakončeno volutami. Štít je rozdělen na tři pole maltovými lisenovými rámy. Omítka vnějšího pláště je světle okrová a členěná lisenami a pilastry. Okna půlkruhově zaklenutá. Střecha sedlová, krytina eternitové šablony, dříve pravděpodobně šindel. Vnitřní úprava je pravděpodobně z konce 19. století, kdy zde byla zřízena fara. Strop v lodi je rovný, rákosový, presbyterium klenuté, šířka 5,2 m.