městský dům

Řadový jednopatrový dům umístěný na hloubkové parcele mezi ulicí Kostelní a kanálem „městské strúhy“. Zděný objekt se sedlovou střechou krytou s prejzy. Zdivo štítů cihelné, ostatní nezjištěno. Hlavní fasáda se do Kostelní ulice obrací čtyřmi okenními osami. V přízemí jsou vpravo prolomeny dva polokruhově zaklenuté otvory s plochými šambránami, ve kterých jsou osazeny novodobé výkladce. V první ose zleva je hladce do fasády zasazeno pravoúhlé okno s šestitabulkovou výplní a ve druhé ose s ním sousedí pravoúhlý pískovcový portál zasazený hlouběji do fasády, původně snad na okraji s lištou, opatřený výplní historizujících dvoukřídlých rámových dveří (kopie). Patro pokračuje nad širokou plochou kordonovou římsou. Okna jsou zasazena do fasády hladce na plechové parapety, výplně všech otvorů jsou shodné šestitabulkové. Průčelí zakončuje korunní římsa o profilaci: sima, ústupek, okapnice, obloun mezi ústupky a podbrádka. Omítka má bílou barvu. Dvorní fasáda: hladce omítaná, bez nátěru, dvouosá, vlevo novější přístavek, který má v patře dřevěnou prosklenou pavlač se šestitabulkovým členěním oken. V přízemí vstup do chodby nově upravený, v pravé ose v obou podlažích jedno šestitabukové okno. Fasádu ukončuje podbrádková římsa.