fara

Budova s areálem vystavěna u příjezdové komunikace k farnímu kostelu, na stejné náhorní rovině ostrohu, v horní zastavěné části obce, patrně rovněž na místě areálu někdejšího hradu. Je štítem orientována do ulice, která probíhá od V na Z. Komplex dvou stodol situován na J areálu, ke starší je ze mezi farou přistavěna brána vedoucí k holubníku a kurníku. Stavba starší stodoly šířkově přesahuje, na ni od podélné osy směrem na V navazuje další, patrně novější stodola. Tyto všechny stavby ohraničují malou zahradu, která je ohrazena směrem do ulice plaňkovým plotem. Směrem západním se rozkládá rozlehlý ovocný sad, vymezený vysokou ohraní zdí, která je na krátké východní straně otevřena branou. Ohradní zeď ukončuje tuto uličku, dále vede pouze místní komunikace kolem jižní ohradní zdi hřbitova u kostela, končící na hraně ostrohu.