zámek

Volně stojící dvoupatrová budova s nárožními jednoosými rizality, v jižním průčelí 11x5 okenních os, v rizalitech 1x1 okenní osa. Fasáda průčelí je v přízemí členěna rustikou, v patrech, oddělených kordónovými římsovými pásy, je řešena systémem rámujících lisén s vpadlými výplněmi. Střední osa vstupního, jižního průčelí je zvýrazněna rizalitem v šíři tří okenních os, uzavřeným trojúhelníkovým tympanonem. V rizalitu balkón, přístupný z patra. Střecha mansardová, krytá eternitem červené barvy, v jižní střešní rovině dva vikýřky. Nárožní rizality zastřešeny jehlanem, krytým měděným plechem, ukončeny šestibokou lucernou. Okna v patře rámována profilovanými šambránami s podokenními římsami. Nad okny obdélné výplně, ve spodní části konvexně a konkávně probrané, končící střapcem. Pod okny přízemí a pater obdélné parapetní výplně s geometrickým dekorem s různými motivy. Fasáda středního rizalitu zdobena bohatěji, okny rámována šambránami s klenákem, nad okny zvlněné nadokenní římsy. Suprafenestry bohatě zdobeny štukovým geometrickýma vegetabilním dekorem. Velké krakorce v patře nesou balkón, lemovaný mřížovým zábradlím zdobeným zvoncovými květy. Nad balkónem znak Podstatských z Prusinovic, lemovaný volutovou rozvilinou. Portikus otevřen v přízemí třemi oblouky a nesen dvěma pilíři a dvěma polopilíři. Na pilířích pilastry s římsovými hlavicemi. Portikus zaklenut pruskou klenbou na dvou pasech. Vstupní portál pískovcový s půlkruhovým záklenkem, s klenákem zdobeným zvoncovým květem a datací "1768". Rámován profilovanou šambránou. Ve spodní části pilastrů čtyři polygonální komolé pískovcové jehlany, sloužící jako patníky. V levém křídle boční portál, kamenné ostění obstaveno pilastry. Vnější vstup z východního průčelí do domácí kaple sv. Františka Paduánského zazděn, do otvoru osazeno okno. Dvorní, severní průčelí o deseti okenních osách, okna opatřena okenicemi se žaluziemi. Prolomeny troje nové dveře a okénko. Pravoúhlý pískovcový portál s ušima. Východní průčelí o šesti okenních osách a třech opěrných pilířích. Na nárožích jsou okna opatřena žaluziemi.