bývalá úřední budova

Zděná, omítaná, volně stojící, jednopatrová, částečně podsklepená budova, vystavěná na půdorysu tvaru "L", o 7x7 okenních osách, střecha mansardová na tesařsky vázaném krovu, krytá eternitem. Na střeše dva trojúhelníkové vikýře. Jižní průčelí členěno pásovou rustikou, kordónová římsa odděluje přízemí od patra. Okna rámována podokenními římsami a šambránami s lištou a klenákem. Patro členěno lisénovými rámy, okna v plochých šambránách s lištou a ušima. Nad okny přímé nadokenní římsy a nadpraží, pod okny parapetní obdélné vpadliny. V jižním průčelí jelení hlava s parohy. Ve východním průčelí vstup do objektu novodobými dveřmi s prosklením. Severní, dvorní průčelí členěno jednoduše, v patře lisény, okna rámována šambránami s ušima. Okna v přízemí s půlkruhovým paprsčitým děleným zakončením. Chodba v přízemí klenuta pruskými klenbami na pasech, stěna s třemi ony do dvora členěna slepými arkádami. Vlevo nástup na dřevěné schodiště do patra, které uzavírají dvoukřídlové výplňové dveře, členěné kazetami, s původním kováním. Vedle dveře a schody do sklepa. Podsklepená část objektu se nachází pod jižním traktem, sklepy klenuty valenou klenbou stlačeného profilu. Přízemí klenuto neckovými klenbami s lunetami a štukovým čtyřlistem, další místnost s neckovou klenbou a štukovým oválem. V levém křídle chodba klenuta pruskými klenbami na pasech, na podlaze břidlicové desky. Chodba v patře plochostropá s obdélnými zrcadly, vnější stěna členěna slepými arkádami. Z chodby vede dřevěné schodiště na půdu. Místnost kanceláře v patře se štukovým profilovaným zrcadlem a římsou, malá místnost vlevo s obdélným štukovým zrcadlem a římsou. Chodba v patře pokračuje do levého křídla. Přízemí levého křídla přístupné ze dvora otevřeným obloukem arkády, klenutým valenou klenbou stlačeného profilu, arkáda je klenuta pruskou klenbou. Dvě místnosti dílny klenuty valeně s lunetami, přepaženy. Dveře skladu obdélné s obdélnými výplněmi, horní výplně zdobeny rýhováním.