městský dům

Z původní uzavřené usedlosti se dochoval pouze obytný dům s branou, ostatní hospodářské budovy byly zbořeny. Přízemní zděný dům s branou v nárožní poloze, štítově orientovaný do náměstí, jehož západní stranu uzavírá. Půdorys obdélný, střecha sedlová, krytina tašková - bobrovky. Exteriér: Hlavní štítové průčelí je trojosé, na vysokém soklu, členěné pilastry s římsovými hlavicemi provázanými s korunní profilovanou římsou. Štít je dvouetážový, ve spodní části imituje patro s trojosým členěním, opět s pilastry s ornamentálními hlavicemi v lidovém provedení. Horní etáž nad profilovanou římsou je opět členěna pilastry, které však nenavazují na členění pater, střední pole zdobí mohutné štukové boží oko ve svatozáři a obrys štítu lemuje profilovaná římsa stáčející se v každém poli do volut. Krytina štítu - prejzy. Ostatní průčelí jsou nečleněná, do ulice je čtyřosá fasáda s jednotnými okny, do dvora novodobé otvory s nepůvodními okenními a dveřními výplněmi.