pavilon rehabilitace

Nízký pavilon s převýšenou střední částí je postaven v puristickém stylu, který odpovídá podobě administrativní budovy západně od pavilonu. Původně byl postaven jako márnice, od roku 1960 stavba slouží k rehabilitaci pacientů Dětské psychiatrické nemocnice Opařany. Káskadovitě navršené hmoty zabírají protáhlý obdélný půdorys s výběžky po stranách. Hmota je hladce omítaná, převýšená střední část je na jihu prolomena rozměrným oknem přebíhajícím přes nároží do stran. Okno v subtilním dřevěném rámu s devíti tabulkami zasklení po stranách a dvanácti tabulkami na jižní straně se dochovalo z doby výstavby. Vrchní části kubických hmot jsou zdůrazněny pravoúhlými římsami. Východní stěna je prolomena několika okny s novějšími výplněmi. Na severní straně se nachází nižší přístavek technického zázemí pavilonu. Vstup do objektu se nachází ve výběžku na západní straně, dveře jsou nové v kovových zárubních. Západní průčelí je prolomeno několika obdélnými okny s novějšími výplněmi. Střechy jsou ploché, atiky oplechované.