nosticovské křídlo s věží

Objekt situovaný na obdélném půdorysu rozšiřuje krátké severovýchodní křídlo, na které v jižním směru navazuje mladší hranolová věž. Severní průčelí obrácené do ulice opatřené hladkou omítkou světlé barevnosti lemuje po stranách rámec provedený v červeném nátěru. Shodná barva se uplatňuje i na kamenných ostěních okenních otvorů, které korespondují s původním renesančním rozvržením. Obdobné členění částečně využívá i boční křídlo se sedlovou střechou a nízkým odstupňovaným štítem. Jižní průčelí objektu směřující do nádvoří tvoří reprezentativní nástup orientovaný na mladší osu příjezdové komunikace. Přízemí prolamují půlkruhově zakončené oblouky arkád a patro pravidelně rozmístěné okenní otvory lemované kamenným ostěním. Souměrnost průčelí zvýrazňuje odstupňovaná atika s pískovcovými volutami a akroteriy. Před otevřené arkády přízemí byla koncem 20. století vložena terasa otvírající se v přízemí dalším polem půlkruhově zakončených oblouků. Sedlová střecha krytá bonským šindelem se ve spodní části rozšířuje pomocí námětků. Hranolovou třípodlažní věž zakončuje vyhlídka lemovaná pískovcovým zdobným zábradlím. Jižnímu průčelí věže dominuje v patře umístěný pískovcový balkon, pod kterým nalezneme ve štuku provedený clam-gallasovský erb.