sousoší Panny Marie a dvou dcer Doltovských

Pískovcové sousoší Panny Marie s Ježíškem je umístěno na vysokém dvoudílném podstavci. Spodní část má tvar kvádru a na její čelní straně je v padlé nápisové pole s donačním textem: “Socha tato / postawena ke cti a / chwale Boži w roce 1844 / od Antonína a Marie Doldow / ských manželů on z Liberce ona / z Hrubé Skály na pamatku gegich / dwau dcer w panu„. Tento sokl přechází přes tři stupně v horní část podstavce, který je na stranách doplněný stlačenými volutovými křídly. Čelní strana je ozdobená mělkou nikou s reliéfem sv. Jana Nepomuckého s křížem a v tradičním oblečení, jeho jazyk v obláčkovém kruhu je zobrazený pod nikou. Na pravém boku je v segmentově ukončeném rámci nízký reliéf sv. Anny s Pannou Marií. Sv. Anna sedí na židli a v klíně má knihu, ze které čte malá Marie. Výjev rámuje zavěšená drapérie. Na levém straně představuje podobný reliéf klečícího sv. Antonína Paduánského, který levou rukou objímá Ježíška. Scéna je opět rámována zavěšenou drapérií. Zadní stěna podstavce je hladká a zbývající strany obíhá korunní římsa profilovaná vejcovcem. Postament završuje mohutný přesahující nástavec, který je na přední straně štítově ukončený a ozdobený dvěma okřídlenými hlavami andílků. Samotné sousoší zobrazuje dvě klečící ženské postavy představující dcery manželů Doldovských, které vyzdvihují oblak s Madonou a Ježíškem. Panna Marie s Ježíškem mají na hlavách královské koruny, obě dívky se koleny opírají o reliéf Božího oka a jsou oděné ve splývavých šatech přepásaných stužkou.