fara

Samostatně stojící, obdélná, jednopatrová zděná stavba s mansardovou střechou krytou eternitovými šablonami, ve střeše tři komíny kryté eternitem. Osově souměrné jižní, sedmiosé, průčelí je děleno jednoduchou průběžnou patrovou lisenovou římsou. Nad vchodem štukou rámovaná supraporta s písmeny IHS, nad ním segmentová, bohatě profilovaná nadpražní římsa ve výši římsy patrové. Okna v přízemí lemovány šambránou s uchy, v patře lemovány šambránou s uchy a obdélnou parapetní výplní, barevně odlišené. Fasády dále člení profilovaná korunní římsa a sokl. Dveře jsou dřevěné, dvoudílné, otvíravé, kazetové. Křídla kryta profilovanou lištou, jednotlivé kazety orámovány profilovanými lištami. Okna dvojitá, otvíravá, dvoukřídlá, v přízemí šestitabulková, v patře osmitabulková. Totožné členění fasád se nachází na průčelí východním, které je tříosé. Na západním a severním průčelí jsou dochovány zbytky staršího členění s korunní a pásovou římsou a předsazeným soklem, nároží jsou zdobeny pilastry, okna bez šambrán, na dvorním průčelí jsou v patře dochovány prkenné okenice. Omítky hladké, štukové.