socha sv. Jana Nepomuckého

Do čtyřboké základy vsazen barokní hranolový v horní části ujmutý sokl, do něhož je vsazen hranolový podstavec ve spodní částí konvexně vydutý. Na všech čtyřech stranách podstavce rytou linií vymezeno střední pole. V horní části pole na přední straně podstavce rytý nápis s datací sochy: Roku / 1797. Do profilované římsy završující podstavec vložen hladký plintus sochy sv. Jana Nepomuckého. Socha zobrazena v mírném esovitém prohnutím s uvolněnou levou nohou. Světec oděn do tradičního ikonografického oděvu kanovníka, do kleriky, rochety a almuce. V pravé ruce drží pozdvižený hladký kovový kříž bez korpusu Krista a v pravici přidržuje svůj biret. Hlavu má mírně nakloněnu na pravou stranu, směrem ke kříži, avšak jeho pohled směřuje čelně. Vousatá tvář lemována mírně zvlněnými vlasy. Kolem hlavy zlacená svatozář zdobená pěti hvězdami. Zadní strana sochy s mírně zvlněnými záhyby šatu. Kolem sochy prostranství vymezené kovovou ohrádkou.