kostel sv. Vavřince

Zděný, omítaný, orientovaný objekt. Půdorys se skládá z předsazené hranolové věže, podélného jednolodí, k němuž se napojuje čtvrtkruhem obdélný presbytář, na V s konvexně vystupující stěnou. Při severní straně presbytáře se nachází čtvercová sakristie. Věž člení nárožní pilastry a patrová profilovaná korunní římsa. V přízemí se nachází pravoúhlý vstupní portál s kamenným ostěním s nárožními uchy a oválná okna. V patře jsou okna shodného typu jako v lodi. Boční fasády člení lisenové rámy a profilovaná římsa. Okna jsou pravoúhlá, nahoře a dole půlkruhově ukončena se štukovým rámem a zvýrazněným středním nadokenním klenákem. Střecha je dvojvalba, kryta šindelem. Věž má cibulovou báň s lucernou a je kryta šindelem.