sýpka

V areálu venkovské usedlosti čp. 17 se sýpka nachází na její severní straně a na jihu navazuje na novou zděnou bránu. Sýpka je orientována k SV, do přilehlé návsi. Patrová sýpka je situována na obdélném půdorysu s předsazeným venkovním schodištěm. Před levou částí dvorní fasády se nachází patrový přístavek s pultovou střechou, který je bez památkové ochrany. Vlastní budova sýpky je zastřešena sedlovou střechou, která je kryta prejzovou krytinou. Dvorní venkovní schodiště podél JZ fasády je zastřešeno pultovou střechou, která je kryta vlnitou eternitovou krytinou vycházející z paty střechy sýpky. V SV střešní rovině se nacházejí dva malé pultové vikýře. Obvodové zdivo kamenné. Sýpka je v podélném i příčném směru ztažena kovovými táhly. Fasády sýpky jsou hladké, bez profilací a štukových výzdob a prvků. Podélná SV fasáda do návsi je prolomena dvěma střílnovými otvory v patře sýpky. JZ štítové průčelí ve středové ose je členěno v přízemí i patře střílnovým otvorem a v podkroví kruhovým větracím otvorem. K SZ štítu je přistavěna přízemní budova s pultovou střechou, zbývající plocha štítu je nahrubo omítnuta a není členěna. Ve vrcholu štítu je situována ztužující kotva. Dvorní vstupní fasáda, která je téměř z poloviny překryta objektem, je členěna předsazeným schodištěm s podestou a dveřním otvorem v přízemí i v patře. V patře je fasáda prolomena dvěma střílnovými otvory.