kostel sv. Antonína Paduánského

Kostelík sv. Antonína Paduánského byl vystavěn jako drobná podélná stavba se zaoblenými bočními stěnami, v půdoryse se projevující jako elipsa. Fasáda, původně členěná lizénovými rámci, je dnes hladká, okna oválná, lemovaná plošnými šambránami, vstupní portál kamenný, nad ním rozeklaný fronton, uprostřed s řádovým erbem křižovníků s červenou hvězdou. Nad jemně profilovanou hlavní římsou provedena zvalbená střecha s plechovou věžičkou, lucernou a bání. K fasádě byla později přistavěna nová sakristie a předsíň se vstupem na kůr. V interiéru kostela se nachází valená klenba s lunetami a rostlinným dekorem. Objekt byl vystavěn před rokem 1662 za hradišťského křižovnického probošta Tomáše ze Šlesinu. Z kostelíku se brzy stalo významné regionální poutní místo v bezprostředním okolí řádového církevním okrsku křižovníků s červenou hvězdou na Hradišti u Znojma.