obtoková stoka

Obtoková stoka byla zřízena na počátku prací z důvodu převedení vody potoka kolem místa budované retenční nádrže. Jde o prostou, ručně kopanou stoku lichoběžníkového tvaru, bez zpevněných stěn, celkové délky cca 140 m. Jako nevyužívaná je nyní částečně zarostlá vegetací a ve svém průběhu je na jednom místě její levý břeh částečně porušen nátrží. Stoka na svém konci prochází jihozápadním okrajem hráze zakrytém a kamenem vyzděném kanálku s dnem vyloženým nepravidelnou kamennou dlažbou a vyúsťuje vodorovně obdélným otvorem v západní stěně bezpečnostního přepadu. Již prvotním plánem stavitelů bylo ponechat funkční obtokovou stoku pro využití při případné opravě nádrže. V současné době se horní část stoky nachází na oploceném území, jež bylo takto zajištěno v roce 1966 na ochranu porostů před škodami přemnožené jelení zvěře.