Křížová cesta - XIV. zastavení

Zastavení má typizovanou podobu trojdílné kamenné stély na kamenné základové desce o rozměrech 104 x 160 cm, usazené na zděnou podnož, vyrovnávající svažitost terénu. Sokl je jednou odstupněný, s ploše segmentově vypjatým středem. Tělo stély je obdélné, v patě rozšířené o volutové uši. Vrcholová partie zastupující hlavici je z boku vymezena volutovými uchy a shora uzavřena motivem mušle. Pod ní je vysekaná reliéfní rokajová kartuše s nápisem : XIV. STATIO. Čelní stěnu těla a hlavice stély pokrývá reliéf na námět ukládání do hrobu. Výjev představuje hrobku, v níž na skále stojí nízký katafalk, na kterém je uloženo mrtvé tělo Krista. Tělo je zčásti zakryté dlouhým pásem látky, jehož větší část je smotaná a podpírá hlavu a ramena. Výjev je zčásti orámován boltci a do půlkruhu vylámaným průchodem ve skále, jímž pohlížíme na architektonizované pozadí, které tvoří kamenná zeď z kvádrů, prolomená dvěma oblouky.