kostel sv. Petra a Pavla

Kostel je situován na návrší uprostřed hřbitova, naproti faře. Zděná jednolodní stavba (zdivo smíšené, vápenné omítky, barevnost okrová s bílými články) na obdélném půdorysu s věží v západním průčelí a pětibokým presbytářem. Exteriér: Severní stěnu člení dva oblouky slepých arkád, v každé z nich po jednom půlkruhovém okně. Ostatní stěny lodi a presbytáře člení pouze otvory oken. Věž s okosenými rohy člení lisenové rámy, zbohacené šambrány oken, v nejvyšším patře pilastry, nesoucí profilovanou římsu s charakteristickým segmentovým vydutím uprostřed. Severní průčelí lodi je zakončeno po stranách věže simatickými křídly s obelisky na nárožních pilířcích. Vstupní portál je pískovcový, pravoúhlý, s ušima a kapkami, dveře šikmo bedněné, dvoukřídlé. Nad portálem segmentová mohutně profilovaná římsa krytá prejzy. Valbová střecha kostela má pálenou krytinu z vlnovek a oplechovaný sanktusník, zvonová střecha věže je kryta prejzy a zakončena lucernou s makovicí.