obytně hospodářská budova - obytná budova s chlévy a otevřenou kolnou

Obytné stavení: Zděná omítaná budova obdélného půdorysu. Střecha polovalbová, krytá eternitovými šablonami. Barevnost - omítka okrová, štukatura písková. Exteriér: Nejhodnotnější částí obytné budovy je fasáda do návsi, ostatní průčelí byla již znehodnocena novodobými úpravami. Průčelí do návsi tříosé a přízemní s lichoběžníkovým štítem. Hladká omítka fasády předstupuje nad soklem, jenž je 40 cm vysoký, neomítaný, z hladkého zdiva. Oknajsou třítabulková bez šambrán, s jednoduchými parapetními lištami. Okolo okna vždy štuková lišta ze tří prutů, v rozích štukové listy. Mezi okny a po stranách průčelí štukové pilastry. Zcela vlevo půlsegmnetový záklenek, který přesahuje vstupní branku. Lichoběžníkový štít oddělen hlavní římsou bohaté profilace. Římsa kryta bobrovkami. Celý štít je uzavřen profilovanou římsou. Uprostřed plochy štítu dvě třítabulková okna, mezi nimiž je dnes prázdná nika. Okolo oken a niky bohatá štuková výzdoba s rostlinnými a volutovými motivy. Nad okny, jež nejsou umístěna symetricky, je v ose štítu vpadlá, štukově vyvedená plocha se sluncovými motivy a s božím okem. Na obytné stavení navazuje budova chlévů s otevřenou kolnou, zděná a omítaná přízemní, tříosá. Z pohledu ze dvora vlevo otevřená kolna s dřevěným schodištěm na půdu. Vpravo zděné chlévy - 1. a 3. osa jsou pískovcové portály segmnetově klenuté s náběžními římskami a s hlavním klenákem ( v 1. ose je portál užší), 2. osa obdélné okénko s mříží. Střecha napojena na obytnou část, polovalbová, s přesahem na stropních trámech, krytina: bobrovky. Interiér” Místnosti obytného stavení novodobě upraveny ( ploché stropy). Pouze v síni se dochovaly segmnetově valené klenby do dvou pasů. V jediné dochované místnosti chlévů ( vstup ze 3. osy) tři segmentově valené klenby do pasů. Konstrukce krovu hambalková. V pohledu z podkroví chlévů na stěnu obytného domu je v kamenném zdivu zazděný segmentově klenutý vchod.