předměstský dům se zahradou

Řadový pozdně klasicistní dům na hloubkové parcele je částečně podklepený, dvoupodlažní, podélně okapově orientovaný s krátkým dvorním křídlem na pravé straně. Architektonicky členěné uliční průčelí zdobené kvádrovou rustikou je pětiosé, s průjezdem v levé krajní ose. Okna vsazená do líce zdiva jsou čtyřkřídlá, ven otvíravá s drobně profilovanými šambránami a podokenními římsami. V přízemí jsou okna segmentově zaklenutá, v patře pravoúhlá. Dvorní průčelí doplňuje prosklená dřevěná pavlač přístupná venkovním otevřeným schodištěm s lehkou konstrukcí zastřešení. Sedlová střecha s mansardovou střešní rovinou je doplněna dvojicí vikýřů uspořádaných ve dvou řadách nad sebou. Průjezd klenutý do pasů je vydlážděn kamennou dlažbou s centrálním chodníčkem vyskládaným z opracovaných obdélných kamenných kvádrů. Přízemí a částečně i patro jsou klenuté. Výrazně stlačené klenby s výsečemi mají zejména dekorativní charakter. Za domem se nachází nevelký dvůr semknutý ze stran meziparcelními zdmi. Severní strana dvorku je ukončena obdélnou hospodářskou stavbou a oplocením s bránou oddělující dvůr od navazující výrazně protáhlé zahrady na parcele v šíři domu. Oplocení se svislými kovovými sloupky zakončenými dekorativním liliovým hrotem je opatřeno shodně řešenou dvoukřídlou bránou. Do zahrady s několika vzrostlými solitéry okrasné vzrostlé zeleně je vkusně zasazený dřevěný historický altán situovaný těsně za hospodářskou stavbou.