obilní skladiště se zásobovací rampou a bývalou správní budovou

Monumentální objekt se skládá ze dvou samostatných, avšak funkčně propojených částí. Přibližně tři čtvrtiny půdorysu celého objektu zabírá pětipodlažní budova skladiště, na kterou se západním směrem těsně přimyká třípodlažní přístavek pro správní orgány a byty. Konstrukce krovu obou částí je navržena v patentním systému tzv. lamelového krovu Zollbau. Na jižní i severní straně železobetonový skelet budovy vybíhá do zastřešené rampy, která pokračuje jihovýchodním směrem, kde je opatřena úzkými čtyřdílnými sýpkami k uskladnění uhlí a vápna. K celému jižnímu průčelí stavby je od nedalekého městského nádraží přivedena závodní vlečka. Fasáda celého objektu je vyvedena z pohledového betonu s decentním zdobením lizénovým řádem rozbíjející monolitickou plochu. Budova sila má severní a jižní průčelí prolomené vysokým počtem dvanáctitabulkových industriálních oken sdružených do trojic. Pro každé patro vždy připadá šest trojic těchto oken. Štíty jsou prolomené okny kruhovými, východní jedním oknem, západní dvěma. Obytná část je prolomena převážně trojdílnými špaletovými okny, případně okny dvoudílnými či jednoduchými. Schodišťovou věž osvětlují dvě výrazně převýšená devítitabulková okna. Půdu osvětluje jedno kruhové okno v západním štítě. Charakteristické vysoké oblé střechy jsou oplechované a červeně natřené. Severní i jižní strana střechy sila je prolomena šesti pravoúhlými vikýřovými okny osvětlujícími halový prostor půdy. Střecha obytného přístavku je v severovýchodní části prolomena jedním trojdílným vikýřovým oknem směřujícím do místnosti horního bytu.