obilní a hospodářské skladiště

Vlastní skladiště projektované jako čtyřposchoďová budova se suterénem představuje dvaadvacet metrů vysokou stavbu tvořenou trojtraktovým železobetonovým skeletem nesoucím trámové stropy obilních půd. Jednotlivé obilní půdy jsou dělené dřevěnými přepážkami na jednotlivé komory. Halový prostor podkroví na ploše 12 x 24 metrů doplněný lávkou a sily jednotlivých komor tvoří sedm metrů vysoký úsporný lamelový krov Zollbau. Všechna podlaží propojuje dřevěné schodiště v jihovýchodním rohu stavby. Veškeré strojní zařízení navrhla a dodala drážďanská pobočka firmy Mayer & spol. továrna na triery a děrovaný plech v Kalku u Kolína nad Rýnem. Nakládání obilí z ramp v přízemí usnadňovaly pásové dopravníky pod jeho podlahou. Z komor v suterénu je dva korečkové výtahy při západním štítu dopravovaly do podkroví, kde se pneumaticky sušilo a zbavovalo prachu a poté gravitačně, pomocí trubkových rozvodů, rozdělovalo do jednotlivých komor nebo k dalšímu čištění a třídění. Strojní zařízení je v objektu stále dochované.