kostel sv. Petra a Pavla

Jednolodní orientovaná stavba s věží před západním průčelím, s půlkruhově zakončeným presbyteriem stejné výše jako loď a na severním boku sakristie. Střecha břidlicová. Věž hranolová, mohutná, zastřešená cibulí s lucernou, architektonicky nečleněná, v jednotlivých patrech v hlubokých, mírně segmentově zaklenutých výklencích úzká půlkruhově zakončená okna, v horním patře větší půlkruhově zakončená okna s podokenní římsou. Na jižním boku schodišťový přístavek. V podvěží křížová hřebínková klenba. Loď zevně nečleněná, osvětlená poměrně vysokými půlkruhově zakončenými okny, uvnitř plochostropá. Na jihu k ní přiléhá drobná pravoúhlá předsíň. V západní části lodi na 2 dřevěných sloupech kruchta s vlnovitě vypjatým poprsníkem s vyřezávanými rokajovými kartušemi. Presbyterium neoddělené od lodi triumfálním obloukem rovněž plochostropé. Z něho kamenným portálkem s ušima a kapkami a dveřmi s rokokovými výplněmi se vstupuje do sakristie, klenuté valeně s pětiúhelnými lunetami. V kamenné ohradní zdi brána se stlačeně vykrojeným otvorem a železným krucifixem.