bývalá sýpka

Bývalá sýpka uzavírá západní okraj hospodářského dvora a při své jižní štítové straně navazuje na komplex tří stodol. Patrová podélná budova je dvěmi protipožárními stěnami rozdělená na tři části, které byly sjednocené hladkou vápennou omítkou a dnes jsou upravené brizolitovým nástřikem. Hlavní průčelí je otočené k východu a je členěné jednadvaceti osami. První patro rytmizují zdvojené lizénové pásy, které jsou ohraničené patrovou pásovou římsou a fabionovou korunní římsou. Omítaný sokl je vyzděný z pískovcových kvádrů a vyrovnává prudce klesající terén. Pět pravých krajních os v 1. patře tvoří dvoukřídlá špaletová okna, na která navazují dvě novodobé čtyřkřídlé okenní osy opět zasazené ve špaletě. Kromě páté osy zleva a deváté osy zprava, mají ostatní otvory tvar sýpkových oken rámovaných šambránou s obvodovou lištou. Zbývající dvě osy jsou osazené dvoukřídlými rámovými dveřmi. V přízemí jsou některé původní otvory přezděné a místo nich jsou proražené novodobé vstupy, které mají nové výplně. Vchody odpovídají 3., 4., 7., 10., 14. a 18. levé ose v prvním patře, pod 2., 6., 8., 9., 11. a 13. osou zleva jsou malé sýpkové otvory. Tři pravé krajní otvory a 5. a 6. osa zprava mají dvoukřídlá okna osazená za lící zdiva. Západní průčelí je v přízemí upravené hrubou omítku a není členěné patrovou římsou ani lizénovými pásy. Šestnástiosou fasádu opět ukončuje fabionová korunní římsa. Pět levých krajních os a 7. osa zleva mají dvoukřídlé okenní rámy zasazené ve špaletě, 6. osa zleva je přezděná na dvě podlouhlá okénka a 8. osu tvoří velké novodobé čtyřdílné okno. Zbývající okenní otvory v patře i v přízemí mají sýpkový tvar a jsou zvýrazněné plochými šambránami s obvodovou lištou. Severní štítové průčelí je tříosé a v patře dělené zdvojenými lizénami, které rámuje pásová patrová a korunní římsa. Střední osa v přízemí tvoří vchod do budovy, ostatní otvory jsou osazené špaletovými dvoukřídlými okny. Protilehlé jižní průčelí je hladké členěné pouze neomítaným pískovcovým soklem. Interiér sýpky je v přízemí sklenutý valenými a plackovými klenbami, které jsou na jižní straně v prostorách původních jkoníren vynášené hranolovými pilíři. Severní část budovy je plochostropá, střední a jižní trakt je otevřený do vaznicového krovu. Boční i požární štíty přesahují sedlovou střechu s plechovou šablonou a jsou ve vrcholu doplněné obdélnými nástavci ukončenými stříškou.