dům

Nárožní trojpodlažní objekt situovaný v jižní frontě Dlouhé ulice s bočním průčelím zasahujícím do ulice Vavřinecké. Hlavní průčelí je v pravidelném rytmu členěno celkem osami. V přízemí jimi jsou jimi okenní otvory a ve středu vstupní dvoukřídlá bohatě zdobená vrata se segmentovým záklenkem. Dveře rámuje šambrána, nad záklenkem je přímá římsa vynášená dvěma volutovými konzolkami. Okna jsou dvojitá, dvoukřídlá, členěná na šest tabulek, s přímými záklenky. Horizontálně přízemí člení sokl, přízemí s pásovou bosáží od prvního patra odděluje průběžná patrová římsa. První patro je hladké, prolomené pouze sedmi okny. Okna rámují šambrány, nad nimi jsou na konzolách přímé nadokenní římsy, pod okny prochází průběžná římsa. Druhé nadzemní patro má taktéž sedm okenních os rámovaných šambránami s totožnými výplněmi jako mají okna v přízemí a prvním patře. Pod okny a nad jejich záklenky prochází průběžné jednoduché římsy (nadokenní a parapetní). V oblasti kladí je bohatě zdobený štukový vlys a objekt zakončuje hlavní římsa. Podobně je členěné i levé, celkem sedmnáctiosé boční průčelí. Osami jsou okenní otvory, pouze ve střední části přízemí jsou opět dvoukřídlé vstupní dveře se segmentovým záklenkem a novodobou výplní. Rámuje je šambrána, nad dveřmi dvě konzolky vynáší přímou římsu. Osami v následujících dvou patrech jsou pouze okna rámovaná šambránami. Horizontálně objekt člení průběžná římsa mezi pásovaným přízemím a prvním patrem, parapetní římsa pod okny prvního patra a průběžná parapetní římsa pod okny druhého patra. Pod některými okny prvního patra jsou v parapetních polích štukové ornamenty, štukový vlys je pak i pod hlavní římsou. Střechu tvoří dvě na sebe kolmé sedlové střechy, kryje ji pálená taška bobrovka. Ta byla společně s volskými oky na střechu navrácena během rekonstrukce v roce 2007. Krov je vaznicový se šikmo vzepřenými stolicemi.