venkovský dům

Dům stojí v severní části obce, při hlavní silnici Mělník - Česká Lípa. Objekt je patrový, štítově orientovaný k silnici, v přízemí roubený (přední část byla dodatečně vyzděná). Patro je v přední části roubené, vzadu hrázděné. K zadní části domu přiléhá mladší zděný přístavek ve formě druhého traktu. Čelní průčelí domu je dvouosé s dvěma obdélnými dvoukřídlými okny v přízemí i patře, přičemž v patře mají profilivané římsy. Obě patra hlavního štítového průčelí mají jednoduchou profilovanou podstávku. Boční stěny domu jsou pobity eternitem. Pod částí domu se nachází sklep, přístupný ze dvora vchodem umístěným v peronu při dvorním průčelí. V patře po celé délce domu probíhá jednoduchá pavlač vynášena přesahujícími stropními trámy přízemí a kryta přesahem střechy. Střecha domu je sedlová, krytá pálenými taškami, štít je omítnutý v horní třetině se dvěma menšími obdélnými dvoukřídlými okny. Předmětem památkové ochrany je dům a vymezené pozemky.