venkovský dům

Materiál opuka, místy cihly, okrová omítka. Rozměrný patrový zděný dům obdélného půdorysu, v urbanisticky významné poloze na vyvýšeném místě v centru obce. Nepohledové severní a východní průčelí jsou hrubě omítnuté, bez jakéhokoliv zdobení (severní průčelí novodobě). Dochována je hodnotná klasicistní fasáda s pásy omítkového kvádrování nároží přízemí a mezi okny (dochováno hlavně v průčelí se štítem), plastické orámování přízemních oken s ušima (ve štítové části, u podélného průčelí již chybí), pilastry patra se stylizovanými hlavicemi, okenní profilované šambrány (odlišné od přízemních šambrána s ušima), pravoúhlé portály dveří s lištou, všechny původní historické dveře). Předmětem památkové ochrany je venkovský dům čp. 6 a vymezené pozemky.