stáj

Stavba se nachází v severovýchodní části dvora zemědělské usedlosti. Je obdélného půdorysu, patrová, zastřešená sedlově. Je zděná převážně z opuky (prachovce) a plných pálených cihel. Z cihel jsou zejména ostění, záklenky a štíty budovy. Dvorní (jihozápadní) průčelí lze rozdělit do dvou etáží a jedenácti os. V první, osmé a deváté ose jsou obdélné dveřní otvory ukončené stlačenými segmentovými záklenky. V první a deváté ose jsou otvory uzavřeny jednokřídlými bedněnými výplněmi. Druhá až sedmá a desátá a jedenáctá jsou tvořeny obdélným okenními otvory ukončenými segmentovými záklenky. Otvor ve třetí ose je patrně přezděn z většího dveřního otvoru. Ve čtvrté až sedmé ose jsou osazeny výklopnými výplněmi o šestnácti tabulkách v ocelovém rámu. Otvor v jedenácté ose je zazděn. Všechny okenní otvory mají cihlové parapetní římsy. Otvory jsou vertikálně orámovány hladkými štukovými lizénami. Severozápadní štítové průčelí je jednoosé, dvouetážové. Ve spodní etáži je mírně vpravo od středové osy obdélný dveřní otvor ukončený překladem. V horní etáži je na středové ose zazděný manipulační otvor ukončený stlačeným segmentovým záklenkem. V zazdívce je v horní části drobný obdélný větrací otvor. Etáže odděluje široká štuková páska a cihlová římsa. V horní etáži se v první ose nachází obdélný okenní/větrací otvor ukončený stlačeným segmentovým záklenkem. Ve druhé až čtvrté ose jsou obdélné manipulační otvory bez výplní. Otvory jsou vertikálně orámovány hladkými štukovými lizénami. Jihovýchodním štítem částečně navazuje na budovu výminku. Střecha je sedlová, krytá falcovými pálenými taškami. Hřeben je kryt hřebenáči půlkruhového profilu s falcem.