hotel Belveder

Nárožní třípatrový dům s půdní vestavbou postavený na konci 19 století v novobarokním stylu. Fasádu člení bosované liseny. Nároží je tříosé, v patře s arkýřem zakončeným balkonem s kuželkovým zábradlím, na který ústí velké půlkruhově zakončené dveře, ve třetím patře vybíhá na segmentovém půdorysu podklenutý balkon s poprsní zdobenou štukovým reliéfem, chráněný kovaným ozdobným zábradlím. Vstup má v supraportě kartuši obklopenou bohatým štukovým dekorem. Okna celého objektu jsou rámována plochou páskovou šambránou, v parapetu mají dekorativně vykrajovaná pole, v suprafenestrách mají kartuše s rolwerky, andílcími hlavičkami čabrakami a dalšími novobarokními motivy. Půdní vestavba se projevuje arkýřovými okny kubizujícího charakteru s mohutnou zalamovanou římsou a trojúhelnými štítky.