sýpka

Zděná patrová budova sýpky je situována JZ od obytného stavení. Opukové zdivo (místy s cihlovými dozdívkami) je opatřeno hladkou vápennou omítkou. Stavbu člení nárožní pilastry s římsovými hlavicemi, středový rizalit, pásová kordonová a profilovaná korunní římsa. Hlavní V průčelí, otočené do dvora na osu ke vstupu do areálu, je o pěti osách s hlavním vstupem uprostřed. Druhý vstup je ve druhé ose ze S strany. Pravoúhlý vchod uzavírají původní jednokřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce s původním kováním. Uprostřed oplechované vnější strany jsou dva vodorovné pásky, mezi nimiž vyniká ozdobné vypouklé držadlo (přítuha) terčového typu a klíčový štítek s kovanou klikou. Horní a dolní část symetricky člení pásování, které tvoří nakoso postavený čtverec. Uvnitř je vepsaný kruh s ozdobným kosočtverečným prvkem uprostřed. Obdélná špýcharová větrací okénka v patře rámuje šambrána s lištou. V patře nad vstupními dveřmi je obdélný vlez zakončený segmentovým obloukem. Severní průčelí je o dvou osách s kordonovou římsou a šambránami oken s lištou v patře. Přízemní okna jsou zazděná. Protilehlé J průčelí je rovněž o dvou osách v přízemí, patře a štítě. Lichoběžný štít ukončuje fabionová římsa. Polovalbovou střechu kryjí bobrovky.