zámek

Nachází se v centru areálu, založený v nepatrném svahu. Budova sestává ze dvou křídel. Dlouhé severní křídlo na obdélném půdorysu s delší stranou ve směru v-z má ve východní části 2 a v západní části 3 nadzemní podlaží a sklepy. K budově severního křídla jsou připojeny dva přístavky. Čtvercové západní křídlo je přiloženo k jz. nároží křídla severního, má 3 nadzemní podlaží, v severní části dispozice průjezd. Nad střechou západního křídla je vyzdvižena asymetricky štíhlá věž o pěti podlažích. Budova severního křídla je kryta dvojicí různě vysokých sedlových střech. Západní část má krytinu prejzy a východní betonovou tašku Bramac. Omítky fasád sgrafitové s jednoduchými obdélníky. Severní průčelí v západní části má 6 os, na nich jsou v horním patře obdélná okna, pod nimi 4 sdružená renesanční okna (2 z nich mají kamenná ostění). Vlevo nad portálem je čtveřice oken na chodbu. Portál je půlkruhově ukončený s žulovým ostěním a v patách a vrcholu záklenku klenáky, přístupný po dvou kamenných stupních s bočními zídkami. Severní průčelí v jižní části má v přízemí 3 různě velká obdélná okna, v patře 4 na výšku obdélná okna (střední dvě o něco níže). Severní křídlo na západě vrcholí horizontálně členěným tříetážovým štítem, s křídly konvex-konkávně tvarovanými, v odstupnění a na vrcholu jsou na pilířcích nasazeny kamenné ozdoby (jehlance a koule). Ve štítu jsou 1 a 3 menší na výšku obdélná okna. Západní stěna pod štítem je tříosá s pravoúhlými okny, ve středním podlaží je trojice sdružených oken. Kolmo je připojena částečně zakrytá, dvouosá severní stěna západního křídla, s jednodušším štítem a dvojicí mohutných opěráků. V západní stěně západního křídla jsou na třech osách pravoúhlá okna, vlevo nad půlkruhově ukončeným vjezdem v přízemí je osazeno sdružené okno. Zeď je podporována třemi mohutnými opěráky. Jižní stěna křídla je dvouosá, okna na výšku obdélná, zěď po stranách s opěráky. Nad korunní římsou vrcholí bohatě zdobeným tříetážovým štítem se zalamovanými volutovými křídly. V první etáži po stranách obdélného okna dvě mušlovité konchy, rámované hermovitými pilastry, nesoucí profilovanou římsu. V druhé etáži je uprostřed malé čtvercové okno, po stranách opět hermovité pilastry. Pilastry jsou zdobeny lidskými polopostavami na místech hlavic. V horní etáži kruhové okénko, nad v ploše se štukovým ornamentem, na vrcholu pilířek s koulí. Východní dvorní stěna západního křídla je tříosá, ve střední ose trojice menšich oken schodiště. V přízemí vpravo ústí půlkruhově zaklenutý vjezd do dvoru, nad ním je jedno sdružené okno. Ve střední ose ve střeše vyrůstá hranolová věž, prosvětlení dole ve sgrafitové části 2 pravoúhlými okénky. V dalším podlaží na J, V a S sdružené podvojné okno s půlkruhovými záklenky a středním toskánským sloupkem. V 6. patře na každé straně kruhový plechový ciferník. V posledním podlaží na každé straně drobné obdélné okno, kolem něj půlkruhový profilovaný pás. V nárožích horních podlaží pilastry s toskánskými hlavicemi. Věž je kryta nízkou stanovou střechou s plechovou krytinou. Ve dvoře na východní zeď západního křídla kolmo nasedá jižní pětiosá zeď severního křídla s 5 sdruženými okny v 1.patře. V přízemí vpravo umístěn pravoúhlý vstup s žulovým ostěním přístupný po 5 schodech. Vlevo je nepravidelně rozmístěno pět obdélných oken. Severní křídlo dále pokračuje jižní stěnou s sdruženým oknem v patře a dále jižním patrovým přístavkem, předstoupeným o jednu osu a krytým valbovou střechou s taškami Bramac. V ose jižního průčelí přístavku pravoúhlý portál, v přízemí vpravo 1 okno, v patře pak 2 okna a mezi nimi malované sluneční hodiny. Jižní průčelí severního křídla končí spojovacím přístavkem s pultovou střechou a trojicí polopilířů ukončených toskánskou hlavicí nesoucích vysokou etážovou římsu. Nad ní je trojice termálních oken, v jižní stěně dva pravoúhlé vstupy.