sousoší Loučení Krista s P. Marií

Na kamenné desce je profilovaný, několikrát odstupněný sokl s vyžlabeným průčelím a profilovanou římsou, na soklu kvádr s dvěma postavami - vlevo plačící Panna Marie, cípem šatu v levé ruce si utírá oči, pravou, kterou má vysunutou vpravo ke Kristu, si přidržuje plášť. Napravo stojící Kristus natahuje pravou ruku k levé Mariině, levou má položenou na srdci. Kolem hlav mají obě postavy svatozář, před nimi seděl plačící andělíček, v levé ruce měl roušku, kterou si utíral oči, pravou měl na srdci. V současné době se andělíček na sousoší již nenachází. Vzadu dole na soklu je nápis: VONTATOR MICHAEL BEIER AO 1800. (popis Kovaříková 1988) Pod římsou podstavce umístěna kovová dekorativní konzola pro světlo.