židovská škola

Samostatně stojící patrová zděná a omítaná stavba s vysokou valbovou střechou, situovaná v pozadí za synagogou, s níž je funkčně spojena chodbou v patře. Budova má obnovené klasicistní fasády s masívní podnoží a výrazně profilovanou korunní římsou. Okna jsou pravidelně a symetricky uspořádána v osách nad sebou v mělkých výklencích s půlkruhovým nebo segmentovým zakončením a jsou posazena na parapetní římsy. Okenní parapety v patře navíc zdobí jemný diamantový motiv. Hlavní vstup je veden z uličky mezi školou a synagogou, jednoduchým kamenným portálem. Nad ním se uplatňuje zděná krytá spojovací chodba, prosvětlená dvojicí vysokých, půlkruhově zakončených oken s historizujícím kružbovým členěním zasklení. Zadní strana objektu, vedoucí do zahrad je pojednána střízlivěji, s odsazenou fabionovou římsou, hladkým pásem soklu a pravidelně řazenými okny, osazenými v líci fasády. Uprostřed průčelí předstupuje hranolový rizalit schodiště s nárožním průchodem k portálu zadního vstupu do budovy. Jemné barevné řešení fasád podtrhuje klasicistní vzhled fasády, který dobře doplňuje tradiční červená pálená krytina z tašek bobrovek.