rudný mlýn - dům Seidelhaus

Volně stojící, obdélného půdorysu, štítem obrácen k cestě. Přízemí a patro přední uliční části zděné, zdi se s výškou zužují viditelně ve fasádě. V patře i přízemí štítového průčelí 3 okenní osy. Okna pravoúhlá, obdélná na výšku, v líci, ven otevíraná, členěná. Štít s dřevěným bedněním z prken ve dvou řadách nad sebou. Boční stěny hrázděné, dva vstupy do domu z boku v přízemí a prvním patře. Na objekt navazuje hospodářský trakt. Střecha sedlová nad štítem s polovalbou. Krytina dřevěný šindel, na každé střešní rovině tři vikýře, volská oka. Pří bočním, jižním průčelí je schodiště po celé délce domu, které původně sloužilo jako součást, dnes již neexistující, veřejné cesty vedoucí do místní části Kounice.