hospodářská budova

Rozlehlý zděný omítaný přízemní objekt na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaný ve směru východ – západ, situovaný na jižní straně dvora, vlevo od vjezdu. Sedlová střecha, ve střední části o nepatrně menším sklonu s podávacím vikýřem je kryta taškami bobrovkami. Dispozičně je objekt rozdělen na 3 části – východní třetinu vyplňuje prostor stodoly, západní chlévy, uprostřed jsou stáje. Zdivo kamenné, štíty jsou vyzděny z cihel. Korunní římsa je fabionová. Krov hambalkový typu ležaté stolice. Východní část – stodola – je přístupna ze dvorní, tj. severní strany v ose umístěnými obdélnými vraty, po stranách vrat po jednom drobném obdélném okně. Stodola je průjezdná. Střední část – stáje – má ze dvorní strany dva obdélné vstupy: východní v dřevěném rámu s nadsvětlíkem, opatřený dvoukřídlými dřevěnými dveřmi, západní v kamenném obdélném ostění se slohovými jednokřídlými skládanými dveřmi. Po stranách východního vstupu po jednom segmentem zaklenutém okně. Nad východním vstupem ve střeše umístěn zděný vikýř s polokruhem zaklenutým oknem, krytý sedlovou stříškou, opatřenou pálenou krytinou. Západní část – chlévy – má na severní i jižní straně dva obdélné vstupy s dvoukřídlými vraty a po stranách dvojici obdélných oken v kamenném ostění. Západní štít se třemi obdélnými okny v plochých šambránách - dvě okna ve spodní části štítu a jedno okno ve vrcholu.