zámek

V sz. rohu rozsáhlého nádvoří obklopeného dodatečně postavenými budovami stojí původní čtyřkřídlý objekt, obklopující poněkud nepravidelné mírně podélné nádvoří. Střechy sedlové s valbami, krytina tašky bobrovky. Na vnějším sz. nároží připojena mohutná hranolová věž, krytá nízkou stanovou střechou (plech). Křídla jsou patrová, na východní a západní straně nádvoří opatřena v přízemí i patře arkádami na nevysokých hladkých sloupcích s toskánskými hlavicemi (arkády v patře zazděny), na severní straně arkáda v přízemí pouze naznačena v omítce, v patře zazděna. Z jihu vede do nádvoří půlkruhově ukončený portál s vrcholovým klenákem a rozeklaným trojúhelným frontonem s erbem a letopočtem 1681; vpravo od portálu malované sluneční hodiny. Prodloužení západního křídla zámku směrem k jihu uzavírá západní stranu velkého nádvoří. Do patra vede ze středu dvorního průčelí vnější dvouramenné barokní schodiště na půdorysu písmene „U“. Severní stranu nádvoří uzavírá patrové křídlo postavené Šternberky v l. 1681-82. Fasádu dělí pilastry. Ve střední části dvorního jižního průčelí obdélný portál s nadsvětlíkem (na překladu reliéfní osmicípá hvězdička a letopočet 1690), nad portálem erb s letopočtem 1834.