obytné budovy

Na východní straně od brány z náměstí stojí další patrové trojkřídlé stavení na půdorysu písmene „U“, tentokrát však obráceného základnou k náměstí. Jeho dvorek odděluje od nádvoří zámku vysoká ohradní zeď s polokruhem zaklenutou bránou, v patře se slepými okny a volutovým štítem. Fasáda do náměstí má novodobou úpravu. Tři zhruba obdélná křídla jsou k sobě připojená pod mírně tupým úhlem; jižní křídlo má delší osu ve směru V-Z a jižním průčelím se obrací do náměstí; západní křídlo připojeno k severní fasádě křídla jižního a svoji západní fasádou ohraničuje průjezdní cestu areálem; východní křídlo směřuje od jižního křídla také k severu, kde pak připojeno ke správní budově. Všechna křídla mají 2 nadzemní podlaží. Při dvorní fasádě západního křídla výstupek se schodištěm do patra. Vnější fasáda J a Z křídla po délce lehce zalomená. Střechy sedlové s bobrovkami; volská oka a poklopy; komíny hladce omítnuté nebo režné. Jižní fasáda - sokl obložený kamennými deskami. Korunní římsa zděná s jednodušším profilem. Omítky štukové. Po délce lisény a plochý kordonový pás. Vlevo obdélný vstup se zděným ostěním; po stranách svazkové lisény spojené nahoře přímou římsou. Vpravo ještě široký vstup s vodorovným nadpražím; ostění omítnuté. V přízemí 5 na výšku obdélných oken s omítnutým ostěním a šambránou. V patře 8 tvarově stejných oken; levé zazděné; šambrány hladké; u dvou oken zprava lištové s uchy a kapkami. Západní fasáda západního křídla - sokl není. Korunní římsa přechází z jižní strany. Členění průčelí stejné jako na jihu. V levé polovině 2 obdélné vstupy se zděným ostěním a šambránou. Do přízemí ústí 5 na výšku obdélných oken; ostění omítkové se šambránou; jedno okno slepé. V patře 8 tvarově stejných oken; levé zazděné; šambrány hladké; u dvou oken zprava lištové s uchy a kapkami. Severní fasáda západního křídla - bez soklu. Korunní římsa se lomí ze západní strany a shora zakrytá prejzy. Při nárožích lisény spojené kordonovým pásem. Zděný štít vytažený nad krytinu a hladce omítnutý; obdélná základna má soklík; v patách šikmých projmutých ramen voluty; ve vrcholu segmentová římsa s vodorovnými náběhy; horní plochy štítu kryté plechem a prejzy; pod okraji římsy pilastry se soklíkem a hlavicí z oblé lišty; uprostřed oválné pole s klenáčkem na dolní straně. Při SZ nároží opěrný pilíř s šikmým čelem; zdivo má neomítnuté lomové. V přízemí 2 na výšku obdélná okna; zděné ostění se šambránou. V patře 3 shodná okna. Na východní straně od brány z náměstí stojí patrové trojkřídlé stavení na půdorysu písmene „U“, tentokrát však obráceného základnou k náměstí. Jeho dvorek odděluje od nádvoří zámku vysoká ohradní zeď s polokruhem zaklenutou bránou, v patře se slepými okny a volutovým štítem. Fasáda do náměstí má novodobou úpravu. Interiér z větší části plochostropý, pouze v úseku přízemí při náměstí valená klenba s pětibokými výsečemi a v křídle při nádvoří nevelká část zaklenutá valeně s trojúhelnými výsečemi. Východní fasáda východního křídla - sokl značí pás hrubé omítky. Ústupková zděná korunní římsa. Omítky hladké a bez členění. Vpravo portál do průjezdu; zděné ostění a půleliptický záklenek. V levé části obdélný vstup s omítnutým ostěním. V přízemí 5 různě velkých obdélných oken; zděné ostění. V patře 15 na výšku obdélných oken řazených v hustém sledu; ostění zděné. Severní fasáda východní křídla - uplatňuje se pouze malá část. Štít zděný trojúhelný; nahoře ukončený pod krytinou a hladce omítnutý. V přízemí cca čtvercové okno se zděným ostěním.¨ Severní fasáda jižního křídla (východní část) - sokl zvýrazňuje pás hrubé omítky. Nevýrazná korunní římsa zděná a na čele šikmo podseknutá. Při fasádě rampa se schodištěm. Uprostřed do přízemí obdélný vstup s ocelovou zárubní; okolo provedena příčka z cihelných tvarovek. V patře 2 různě velká obdélná okna s omítnutým ostěním. Severní fasáda jižního křídla (část do dvora – zdivo neomítnuté cihelné; v levé části v přízemí i patře 2 pravoúhlá menší okna; v pravé části v úrovni patra stěna prkenná s pásovým oknem. Západní fasáda východního křídla (severní část) - sokl značí pás hrubé omítky. Korunní římsa zděná ústupková. Portál do průjezdu má zděné ostění a stlačený záklenek. V patře jedno na výšku obdélné okno s omítnutým ostěním. Západní fasáda východního křídla (jižní část - do dvorku) - v rozsahu přízemí u stěny přístavky. Korunní římsa stejná jako na severní části. V patře 4 na výšku obdélná okna se zděným ostěním.