gloriet

Umístěn v SZ rohu parku a částečně vysunutý před vnější líc ohradní zdi; v půdorysu má tvar pravidelného šestiúhelníka; dvě podlaží (polosuterén a přízemí). Střecha stanová s mansardou; prejzy. Sokl není. Korunní římsa zděná s jednodušším maltovým profilem. Omítky štukové. Fasády členění jednoduchá kordonová římsa; v rozsahu přízemí nárožní pilastry se soklíkem a páskovou hlavicí; pod parapety oken přízemí ještě průběžný oblý pásek; ve vzniklých polích lisénové rámce. Na severní straně vstup do polosuterénu; nika sklenutá segmentem. Na jihu vchod do přízemí; záklenek stlačený; ostění zděné se šambránou. V suterénu na SZ malé na výšku obdélné okénko s omítnutým ostěním. V přízemí 5 na výšku obdélných oken se stlačeným záklenkem; zděné ostění se šambránou.