socha sv. Jana Nepomuckého

V upravené ploše parčíku - v severovýchodním směru od kostela je postavena socha sv. Jana Nepomuckého na vysokém hranolovém podstavci, umístěném na nízké základové desce se zaoblenými hranami. Samotný podstavec utváří spodní hranolový sokl s dvojitou profilací ukončenou zúžením zvonovnice a vysoký středový hranol, zvýrazněný v horní části vyloženou profilovanou římsou. Na čelní středové části podstavce je (v ryté obdélné kartuši s ujmutými rohy) vyryt latinský nápis s chronogramem k roku 1747. Na vysokém plintu je umístěna vlastní polychromovaná skulptura. Sochou světce prochází esovitý pohyb, hlavu má skloněnou k pravému rameni, tělo v diagonálním pohybu. Je oděn do kanovnického roucha s rochetou a kožešinovou mozettou. V levé natažené ruce drží biret, pravou rukou svírá při hrudi kříž s palmovou ratolestí, ke kterému se naklání. Nad hlavou světce je umístěná svatozář s pěti hvězdami.