socha sv. Šebestiána

Na parkově upravené ploše v jižní části náměstí stojí v balustrádové ohrádce na vysokém podstavci kamenná skulptura světce v životní velikosti. Čtvercová ohrádka je tvořena hranolovou základnou s ustupující horní hranou. Na ni na každé straně dosedají balustry umístěné v rytmu nárožního pilíře s rytými rámy s ujmutými rohy a tří subtilních hranolových kuželek chráněných překladem. Na jižní straně v rámu nárožního pilíře datace 17 – 69. Podstavec sochy je tvořen vysokým hranolovým soklem ukončeným vyloženou profilovanou římsou, středová vysoká část s rytými rámy a subtilními volutami na bocích je ukončená vyloženou profilovanou římsou. Na jižní straně soklu je rytá datace 1713. Na podstavci socha světce v obvyklém ikonografickém uspořádání. Šebestián je oděn pouze v bederní roušce a je připoután k torzu kmene. Tělem světce, jež je proťato několika šípy, probíhá výrazný esovitý pohyb. Světec hledí k nebi.